Üks väga raske harjutus lahtiseletatult

Väga paljud ratsutajad rõhutavad alati, et üks raskemaid skeemi osasid on esimene sissesõit. Algab see ju sirgsusest ning päädib peatusega, mille esitamiseks on sul ainult üks võimalus. Käki see ära ja kohtuniku esmamulje sinust ongi rikutud. Väga raske on alustada skeemi 5ga ja sealt tõusta 7,8 peale.

Seega, kuigi paljude jaoks on selline asi nagu peatuse harjutamine liiga igav, sest tegu on ju järjekordse üleminekuga, tuleks seda siiski teha. Seega üks video harjutamisele abiks.

Muide, kunagi sain soovituse trenn alati korrektse peatusega lõpetada, ning preemiaks selle eest siis kohe maha tulla. Pikemas perspektiivis on see olukorda parendanud. Minu ja Charlotte esimene peatus keskliinil oli umbes 2 meetrit vasakule ja 45 kraadise nurga all. Nüüd oleme isegi saanud sama harjutuse eest kaheksa. Callistos on muidugi alati peatuse kunn olnud, ruudus seismine pole mure, ent tihtipeale kipub peatusest kujunema mingi sliding stopi stiilis tegevus, kus tasakaalu ja enesekandmisega suurt pistmist pole.

Kommentaarid