Igapäevaelu

Kopliseltskond
Pildil on nähe üks väike mõrd roosas ja kaks kena noorsandi. Noh, eks see mõrd on on trennis lausa imeline olnud, püüdes kogu hingest kaasa töötada. Mõrdsus avaldub meil hoopis treileri teemas - kui käes oli aeg Jamesi trenni minna, siis kodus läks treilerisse küll, aga ära tulles, läks aega 45 minutit, et hobune treilerisse saada. Laupäeval kulutasime tunnikese vihma käes ja lõpuks läksime ainult ühe kena punase härrasega ainult trenni. Pühapäeval tuli kohale raskekahurvägi Jamesi näol ning tavapäraste meetoditega treilerisse minek oli välistatud. Pandi siis kapuuts pähe ja kõnnitigi rahulikult peale.

Kuna lähiajal on veel sõite plaanis, tahtsime sellel laupäeval üle proovida, et kas ikka toimib. Kõndisime treileri poole - paar meetrit enne kasvasid hobusele juured. Keerasime siis kah dressika silmadele, ning juured olid sama konkreetsed kui ilma dressikata. Ilmselge, et oli vaja proovida kuidagi teisiti. Tuletasin meelde siis "Koos hobusega" hiljuti loetud õpetussõnad ja alustasin poitiivse kinnistamisega. Algul sai nänni lihtsalt treileri poole vaatamise eest. Seejärel treileri poole astumise eest, siis juba treileri katsumise eest. Päeva lõpetasime trapil kahe jalga seisva hobusega. Pühapäeval ajasime treileri uuesti välja ja alustasime jälle vaatamisest. Seekord läks kiiremini - 5 minutiga kõndis hobune treilerisse sisse, sõi nänni ära ja lahkus jälle. Nii tegi ta umbes 6-7 korda ning sealkohal me ka lõpetasime. Selle nädala plaan on ta treilerisse püsima saada, järgmine nädal hakkame äkki juba natuke sõitma ka autoga :D

Callistos aga sai hoolega Jamesi trennides harjutada jalavahetusi ja kontrat ja õlad sees ja sääre eest astumist ja oli üldse megatubli terve nädalavahetuse ning järgmise nädala ka otsa. Eks näis, vaja poiss ka ikka välja võistlema viia, on lastel lõbusam koos reisida.

Kommentaarid