Noori superstaare

Kahekordne noorhobuste maailmameister Woodlander Farouche ja Michael Eilberg. Muidugi ta võitis selle klassi.

Muide, britid loodavad salamisi, et Farouche esindab neid ka Rio olümpial. Ratsanik ise on aga öelnud, et kui hobune on valmis, siis nad teevad seda hea meelega, ent üle pingutama nad selle nimel ei hakka. Hobune pole hetkel veel rahvusvahelisel tasemel GP starti teinud, küll on aga tema FEI tulemuste edetabel üsna muljetavaldav. Kohtade real alla nr 1 tulemusi üldse polegi. Seega kui hobune tõesti peaks olema valmis Rios startima, siis ma usun, et teda majandavad inimesed sinna mingit poolikut produkti ei saada ja koos Valegroga meeskonnas on brittidel üsna hea võimalus oma meeskondliku kulda kaitsta.

PS. Hiljuti jooksis uudistest läbi teade Michael Eilbergi kahekordse Briti meeskonna ratsu müügist - Half Moon Delphi kuulub nüüd ameeriklannast Sarah Daehnert'ile. Kuid kohe kiirelt järgnes sellele uudisele teine - nimelt täiendab Eilbergi talle nüüd veel üks noor staar: Sa Coeur, kes Eva Mölleriga sadulas tuli 2012 aastal 5 aastate hobuste maailmameistriks. Mis nii viga tulevikule vastu minna!

Kommentaarid

Ingrid ütles …
Minu arust brittidel on üldse viimasel ajal kõik nii sümpaatsed ratsutajad, et kuidagi keeruline on neile mitte kaasa elada...

Farouche tundub olevat hobune, keda on lihtsam tugevalt tõukama panna, aga keerulisem koondada (ja just sellist tüüpi hobused skoorivad enamasti kõrgelt ka noorhobuste võistlustel, aga GP tasemel on veidi teistsugused nõudmised) - mistõttu ma samuti loodan, et nad teda liiga tagant kiirustama ei hakka. Mulle see paar igatahes meeldib ja siiani tundub kõik ilusasti sujuvat, hoian neile kindlasti edaspidigi pöialt! :)
Anonüümne ütles …
Ingrid osutab õigele punktile. Tänu hiljutisele muudatusele omavad koondatust omavad piffid-paffid varasemast suuremat tähtsust, st on parema koefitsiendiga. Samas, who knows?

Liidia ütles …
No kui kuulata lugusid sellest, kuidas Valegro kohta kõik ütlesid, et sellest küll GP hobust ei saa, sest seda pole võimalik koondada...
Anonüümne ütles …
Neid "maha kantud" koolihobuseid on teisigi :) Ega Totilas ei hiilanud ka noorhobusena Verdenis. Tõsi küll, ta oli siiski üks parimaid Hollandist pärit koolisõiduhobuseid, aga jõudis sinna siiski nibin-nabin.

Freestyle, kellega Vassil võistles, oli ka algselt soomlaste poolt välja praagitud ning temas ei nähtud suurt tulevikku. Häid koolihobuseid on tulnud omajagu ka takistussõidu hobustelt, olgu selle heaks näiteks kasvõi Landy's Akvarel.

Kriitikud hauguvad, aga koolisõitjad liiguvad edasi.
Ingrid ütles …
Oot-oot... ma ei saa päris täpselt aru, kuidas see teema sinna liikus, aga mina isiklikult küll seda ei väitnud, et Farouche'ist GP hobust ei saa või teda koondada võimalik poleks. Arvan vaid - ja see on ka muidugi vaid minu arvamus, mitte mingi absoluutne tõde - et sellist tüüpi hobust on lihtne (st lihtsam kui vb mõne teistsuguse kehaehitusega hobust) ära rikkuda, kui tugevat koondamist liiga vara nõudma hakata.

Usun, et tegemist on väga hea hobuse ja väga hea ratsanikuga ning kui nad samas suunas mõistlikult edasi treenivad, siis võivad loomulikult kaugele jõuda.

Treeningust oleneb ikka väga palju - ei ole see Valegro ka minu arvates oma füüsiliste võimete poolest niiiiiii kõvasti konkurentidest üle, vaid pigem on tema suurimaks eeliseks teiste sama taseme hobuste ees talle väga hästi sobiv ratsanik ja treeningmeetodid.
Liidia ütles …
Minu kommentaar oli küll mõeldud stiilis, et loodetavasti hoolimata sellest, et ta noorhobusena on omanud suuri liikumisi ja "tänu" sellele, loogiliselt võttes, ei peaks olema võimeline olema piisavaks koonduseks, ta siiski saab sellega ühel päeval hakkama.

Onn ka väga lahe, et nad on võtnud endale aega hobuse arendamiseks ja nö "küpsetamiseks" ning sellega ei kiirusta.
Anonüümne ütles …
Ma ei usu, et Farouche aasta pärast olümpiale jõuab :) Aga kindlasti on äge hobune.