Hollandi meistrid

Läinud nädalavahetusel toimus mitmeid tähtsaid võistlus. Loomulikult Aacheni suursündmus, mis sel aastal oli pisut tagasihoidlikum võistlejate koha pealt - olümpiaks ettevalmistumine on teinud omad korrektuurid. Inglased valisid koduse Hartpury vormi näitamiseks ning hollandlasid pistisd omavahel rinda meistrivõistlustel. 

Oodatult oli tipus Glocki meeskond: Väikese ringi meistrid olid Edward Gal ja Zonik ning hõbedal Hans Peter Minderhoud ning Dream Boy. Pronksile sõitis end Emmelie Scholtens Doradol. Video on võitjate vabakavast.


Suure Ringi tulemused aga oli põnevamad. Kõigepealt teatas Gal, et Undercover ei osale seekord, kuna talle tundub, et hobune pole selleks pingeks valmis. Hea otsus, arvestades eelmisel aastal EM-il toimunut. Esimeses ringis tuli ta esikohale hobusega Voice ning Minderhoud Johnsonil oli taas teine. Küll aga piisas sellest tulemusest ilmselt selleks, et saada kinnitatud olümpiakoondisesse, sest teises ringis Gal ei osalenud: "et hoida hobust Rio jaoks". Seega jäi meistritiitel sõltuma vabakavast. Siin suutis teha väga ilusa esituse Diederik van Silfhout Arlandol ning sellega ka meistritiili teenida. Hõbedal Minderhoud ja Johnson ning pronksil Adelinde Cornelissen ning vanameister Parzival. Viimase kohta suutsid netitreenerid juba väljendada pahameelt, et 19 aastane hobune peaks olema pensionil, mitte osalema olümpial. Mina isiklikult olen teisel arvamusel - kui hobune ikkagi on nii heas vormis, et selliseid tulemusi välja sõita, siis miks mitte? 19 ei ole mingi raugaiga. 

Videos jälle võitjate vabakava. Ma muidugi ei tea, kas mul on kehv silm või mingi muu viga, aga peale selle paari nägemist Normandias, on nad mulle tundunud kui Hollandi toredamaid kooslusi. Muide, ratsutajal on veel paar GP hobust, kelledest ühe nimi on Vorst. Suurepärane nimi eestlase arvates!



Hollandlaste nädalavahetus ei lõppenud mitte ainult meistrite väljakuulutamisega - nimelt tegid nende ratsaliit ning peatreener Johan Rockx teatavaks ka Rio meeskonda pääsenute nimed:

  • Diederik van Silfhout - Arlando
  • Hans Peter Minderhoud - Johnson
  • Edward Gal - Voice
  • Adelinde Cornelissen -  Parzival
  • Madeleine Witte-Vrees - Cennin (varupaar)

Muide, jube tore oli Eurodressage lehelt tulemusi jahtima minnes leida esimesena just Ruila CDI nimekirjast. Jei Eesti!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Hollandlaste Vorsti võiks siis tervitada Eesti Pepperoni :D

Zonik mulle meeldib, kuigi ta liikumine näib kohati väga tehislik või kunstlik? Aga kust Gal neid musti imeliikureid välja võlub- ei tea.
Anonüümne ütles …
Ma ei näe ka selles midagi halba, kui 19-aastane hobune võistleb (nt möödunud nädalavahetusel võistles üks 19-aastane hobune Ruilas 125cm takistussõidus). Eeldusel loomulikult, et hobune on terve. Parzivali osas ei tasu siiski unustada, et see hobune on vaevelnud tervisehädade, eelkõige südamehäirete, küüsis. Ning pärast Londoni OM-i ei ole ta enam päris samas vormis olnud. Mis muidugi ei tähenda, et hobusega tuleks ratsutamine katki jätta. Ma arvan, et oma osa mängis Hollandi koondise valikus seegi, et A.Cornelissen on nimi Suure Tähega ja eks need ratsanikud mängivad pisut teises liigas (ja teiste reeglite järgi) kui alles koondisesse pürgijad. Näis, kuidas vanamehel läheb. Ma ise ei näe neid individuaalses arvestuses isegi mitte pronksmedali pretendendina, sest Saksamaal, USA-l ja loomulikult UK-l on nii palju tugevaid sõitjaid. Kui siis meeskondlik hõbe, sest kuld läheb kõigi eelduste kohaselt Saksamaale, kellel on väga tugev koondis.
Liidia ütles …
Ma nüüd ei tea, kas korduvad medalikohad tiitlivõistlustel peale Londonit muidugi kvalifitseeruvad "mitte päris sama vormi" alla või mitte... Jah muidugi on hobusel olnud terviseprobleeme - ent millisel hobusel neid poleks? Küsimus on ju siiski selles, kas need terviseprobleemid takistavad sellisel tasemel võistlemist. Pronks Hollandi meistrikatelt ilmselt siiski näitab, et väga ei tähenda. Jällegi, ma olen nõus, et ilmselt see paar saab pisut rohkem andeks tänu oma juba tehtud tulemustele ja võib-olla oleks leidunud koondisesse keegi parem - aga jällegi, me räägime Hollandist, kus ratsutajate ja superhobuste puudust ilmselt ei ole.
Ning arvestades, et antud paar oli pronks Hollandis (endiselt, Gal oli võistluse pooleli jätnud), siis jah - ka mina ei usu, et individuaalne medal seekord tulemas on.